Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy trzeba mieć...

Vixerie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam takie pytanie: Czy trzeba mieć dowód jeśli chcę wynająć nocleg nad morzem (wakacje) , mam 17lat i jadę z kolegą. Musimy mieć jakieś pozwolenie od rodziców by właściciel nam wynajął nocleg ?

Weteran
Opublikowano

Rodzice mogą ci wynająć, a ty z kumplem sobie tam przyjedziesz..

@down

Ja widziałem ludzi +25, którzy popełniają takie błędy ortograficzne, że lol ;D

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Witam :)

Mam takie pytanie. Czy trzeba mieć dowód jeśli chce wynająć nocleg nad morzem (wakacje) , mam 17lat i jadę z kolegą. Musimy mieć jakieś pozwolenie od rodziców by właściciel nam wynajoł nocleg ?

Wiem że każdy może popełnić błąd,ale z taka pisownia raczej nie masz nawet 17 lat.

W tym wieku nikt Ci nic nie wynajmie.

A rodzice zapewne jak się domyślam nie pojada specjalnie z tej okazji nad morze.

Opublikowano

Moim zdaniem potrzebny jest dowód do wynajęcia pokoi :)

Masz 18lat - odpowiadasz za siebie.

Nie masz 18lat - to ten hotel praktycznie za cb by odpowiadał.

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wydaje mi się że przy "Recepcji" zapytają się o jakieś pokazanie dowodu żeby sprawdzić rezerwację,najlepiej niech tam rodzice zadzwonią i się zapytają jak tam jest .

Opublikowano

Podaj numer to zadzwonie za twojego vatera :) i zrobie Ci rezerwacje :D a na serio to poproś starszego kolege lub koleżankę żeby zadzwonił i zarezerwował i juz .

Opublikowano

Nawet jak zadzwonią rodzice, to nie uda im się w 100% uwierzytelnić, ze są to naprawde jego rodzice .

Odp. Musisz miec dowód, lub opiekuna +18 ze sobą .

Opublikowano

A jeśli skanuje dowód osobisty rodzica/ów i im wyśle to chyba wynajmą mi ? I rodzice skontakują się z ta osobą co wynajmuje.

Opublikowano

Powiem ci że to musisz już zadzwonić i niech się rodzice dogadają .

Z tym skanem to kiepski sposób(chyba że sie dogadają z kierownikiem czy coś) bo każdy może komuś zakosić dowód i go zeskanować i się podać za kogoś tam.

Opublikowano

Dowod tymczasowy lub inny sposob legitymacji np. paszport , sa miejsca gdzie po prostu nic nie musisz pokazywac no ale zawsze lepiej sie wylegitymowac ;]

Opublikowano

ja rok temu wynajołem pokój bez dowodu miałem wtedy 17 lat musiałem tylko pokazać lagitymacje aby na recepcji spisali moje dane

Opublikowano

Czyli nie trzeba mieć dowodu osobistego.Wystarczy legitymacja ?

Ja chcę wynając u gościa , ktory sam wynjamuje pokoje nie w żadnym hotelu pensjonacie tylko u gościa np. w domu (pokój , camping , domek)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...